Sayfalar

10 Mayıs 2013 Cuma

LGBT Bilgilendirmesi

      Çeşit çeşit yazılarımın ilki olacağı için saçmalarsam mazur görün diyerekten konuya giriş yapıyorum.

      Bir insan doğduğunda bedensel bir cinsiyete sahiptir. Penis bulunursa erkek, vajina bulunursa kız denir. Çok az sayıda insanda her iki cinsel organ da bulunur fakat konumuz bununla alakalı değil. Bu bedensel cinsiyetten sonra yaklaşık üç yaşında 'Ben erkeğim' ya da 'Ben kızım' duygusu, hissiyatı oluşur. Burada önemli olan çocuğun futbolla ilgilenmesi ya da bebeklerle oynaması değil kendi içinde kendini nasıl hissettiği ile ilgilidir. Bu noktada eğer bedensel olarak erkek olup kendini kız gibi hisseden ya da bedensel olarak kız olup kendini erkek hisseden insanlar Transeksüel bireyler olarak tanımlanır. 
       
       Daha sonrasında ise bazen kendini hazırlık sınıfında bile gösterse de net olarak ergenlik çağında ortaya çıkan  cinsel yönelim boy gösterir. Bu durum kişinin kendine partner olarak hangi cinsiyet grubuna yöneldiğini açıklar. Bu durumdan tercih olarak bahsetmek yerine yönelim diye bahsetmek gerekir. Çünkü bu bir seçim değil doğal olarak oluşan bir şeydir. Eğer kendi cinsine yönelen bir erkekse gay, kendi cinsine yönelen bir kızsa lezbiyen, her iki cinse de yöneliyorsa biseksüel, karşıt cinse yöneliyorsa heteroseksüel diye tanımlanır.

3 yorum:

  1. Videoların hepsini izleyemedim ama geri dönüp izleyeceğim, aslında bildiğim cevapları alıyor olsam da tekrar etmek de fayda görüyorum, paylaşımlar için teşekkürler kuzum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek hepimiz için paylaşıyorum. Zaten bazen bildiğimiz şeyleri anlatacak cümleleri kuramayız ya böyle zihnimizde belirginleşmez onları oluşturmamıza yardımcı oluyor ben o açıdan beğendim. :D

      Sil
  2. LGBT olmakla gurur duyacağım(ız) zamanların gezi parkıyla birlikte kesinlikle çok çok yaklaştığını ve zannettiğim(iz)den çok daha yakın bir zamanda ve hızda Dünyaya örnek olacak bir biçimde olacak hatta. Beni tanımıyorsunuz ama bugüne kadar Allah'la yüce yaradanın enerjileriyle hep içli dışlı oldum ve şu söylediklerimi çok yoğun bir biçimde hissediyorum. Göreceksiniz. Adsız anonim söyledi dersiniz ahanda yazıyorum buraya. Önemli olan niyetlerimizi ve kalbimizi temiz ve sevgi titreşiminde tutmak :)

    YanıtlaSil